دیپ‌سیک: طراح وب خوش‌سلیقه

چند وقت پیش به نظرم رسید که خیلی خوب است آمار مشارکت‌های کاربران در تصحیح متون و پیشنهاد محتوای مرتبط در گنجور را منتشر کنم. بعد از این که توابع سمت سرویس را آماده کردم به نظرم رسید دیپ‌سیک را برای آماده‌سازی یک رابط کاربری ابتدایی امتحان کنم. امتحانی که علی‌رغم این که چند باری کار خودش را خراب کرد و مجبور شدم دوباره به نقطهٔ درست برش گردانم به نظرم عالی جواب داد.

تصویر صفحهٔ آمار ویرایش‌های گنجور تولید شده توسط هوش مصنوعی دیپ‌سیک

اینطوری که از روی اسامی فیلدهای توابع API خودش متوجه شد که چه عناوینی را به فارسی باید انتخاب کند و حتی خودش داوطلبانه از فونت وزیرمتن استفاده کرد، تاریخ‌ها را تشخیص داد و خودش باز بدون دخالت و خواست من تاریخ‌ها را شمسی کرد.

در نهایت البته من باید کار را در قالب همخوان با گنجور در می‌آوردم و آنجاست که در مقایسه متوجه می‌شوید چقدر رنگ‌بندی و طراحی گنجور زشت است!

بعداً یک بار تلاش کردم CSS اصلی گنجور را به انواع هوش‌مصنوعی‌ها بدهم تا ببینم خودکار چه‌کارش می‌توانند بکنند که نتیجه قابل استفاده نبود.

در همین راستا، اخیراً سرویس گوگل‌آنالیتیکس حساب‌های کاربران ایرانی را حذف کرده است. من روی تقریباً تمام سرویس‌ها و کارهایم از آن استفاده می‌کردم، هر چند اخیراً توان درک اعداد و ارقام آن را از دست داده بودم و هر کس به طور جدی جویای آماری از گنجور می‌شد و به نظرم آدم موجهی می‌رسید دسترسی می‌دادم تا خودش برود نگاه کند ببیند سر در می‌آورد یا نه. کاربرد اصلی آن برای من این بود که بفهمم وضعیت گنجور با توجه به متوسط بازدیدها طبیعی است یا نه و احتمالاً مشکلی برای دسترسی به آن در داخل ایران -عموماً- پیش آمده یا خیر.

این داستان حذف حساب گوگل‌آنالیتیکس باعث شد که به این فکر کنم که حالا که هوش‌مصنوعی‌ها کمک بزرگی در تولید محصولات نرم‌افزاری هستند و زحمتش کمتر شده روی طراحی یک سیستم آمارگیری از بازدیدهای وب‌سایتها به طور خاص با هدف استفاده در گنجور وقت بگذارم. نسخهٔ اولیه‌ای از توابع سرویس آماده شده و یک دامنه هم برای آن گرفتم و خوشبختانه با توجه به بازدید زیاد گنجور خیلی زود توانستم نسخهٔ اولیه را با بازدیدهای واقعی آزمایش کنم. برای طراحی یک رابط کاربری اولیه با توجه به تجربهٔ موفق پیشین باز سراغ دیپ‌سیک رفتم و به نظرم این بار هم خیلی خوب از عهدهٔ کار برآمده.

آمار بازدید ganjoor.net

برای ادامهٔ کار با چالش‌هایی مواجه شده‌ام. اولاً در استخراج اطلاعات جغرافیایی از روی آی‌پی روی سرویس‌های رایگان پیشنهادی هوش مصنوعی به سرعت به مشکل محدودیت تعداد فراخوانی برمی‌خورم. باید بگردم و ببینم می‌توانم سرویس رایگان نامحدود یا راهکار آفلاینی را پیدا کنم یا خیر. ثانیاً حجم پایگاه داده‌های برنامه با توجه به حجم بالای مراجعات گنجور به سرعت زیاد می‌شود. برای این موضوع تصمیم گرفته‌ام بخش‌هایی از اطلاعات قابل جمع‌آوری را ذخیره نکنم یا راهکارهایی برای گروه‌بندی اطلاعات و حذف جزئیات پیاده‌سازی کنم.

فعلاً این برنامه در دست توسعه است و به صورت عمومی امکان نام‌نویسی و استفاده از آن وجود ندارد.